Villa Altea Hills

Sun, Sea & Luxury

Villa Altea Hills - Nederlandse vertaling

Altea Hills, een exclusieve urbanisatie

Altea Hills is een urbanisatie net buiten Altea en gelegen tegen één van de hellingen van de Sierra de Bernia. Deze bergketen die het gebied als het ware omsluit, zorgt voor het gunstige klimaat waardoor dit deel van de Costa Blanca zo populair is.

Altea Hills is niet zomaar één van de vele urbanisaties zoals iedereen ze kent, in 1997 is met de ontwikkeling van deze exclusieve urbanisatie begonnen en inmiddels bestaat Altea Hills uit een breed scala van woningen, luxe appartementen en de meest spectaculaire villa's. Een urbanisatie met stoepen,  straatverlichting door de hele wijk en fraai aangelegde parkjes en waterpartijen, bijzinder voor Spanje.
Het park is ondergebracht in een Vereniging van Eigenaren waardoor alles tot in de puntjes wordt onderhouden en verzorgd, een bewakingsdienst is 24 uur per dag aanwezig en surveilleert door de hele wijk. Toegang heeft men alleen via een beveiligde ingang waar u zich moet melden bij de portier, als eigenaar/huurder kunt u een passe partout krijgen voor een snelle doorgang.

Het park biedt rust en vooral privacy, ook in de drukke zomermaanden beseft u niet dat u op 10 minuten afstand van de levendige boulevard zit doordat het grootste deel van alle huizen slechts af en toe bewoond wordt door de eigenaar en er weinig woningen voor de verhuur zijn. Niet voor niets hebben diverse beroemdheden hier een tweede of derde huis.

Het uitzicht vanaf vrijwel de gehele urbanisatie is werkelijk adembenemend, afhankelijk van hoe hoog u zich bevindt heeft u uitzicht op de rots van Calpe en dan via de Middellandse zee richting Altea, over de gehele vallei met in de verte de skyline van Benidorm.
Op het park bevindt zich verder nog een luxe hotel met exclusief restaurant, een paar winkeltjes en een café. Gasten kunnen indien gewenst (tegen betaling) gebruik maken van de faciliteiten van het hotel zoals tennisbanen, groot tropisch zwembad, sauna etc. Een supermarkt bevindt zich op een paar minuten rijden vanaf het park.


Het klimaat van de Costa Blanca

Het klimaat aan de Costa Blanca, en met name het deel tussen Benidorm en Javea, wordt gekenmerkt door milde zomers en zachte winters, Altea ligt daar precies tussenin en mede doordat het wordt omsloten aan de noord en westzijde door een bergketen, heeft het één van de meest gunstige klimaten van Europa.

Dit micro klimaat is door de World Health Organization uitgeroepen tot een gebied met een aantoonbaar en gezonder leefklimaat.De gemiddelde jaartemperatuur ligt in de buurt van de 17-18 graden en de minimaal 300 dagen zon per jaar garanderen een goede balans tussen zon en neerslag. De zomers worden gemiddels niet warmer dan 28 graden, de winters nog steeds rond de 13 graden overdag, vaak zelfs warmer. 
                             

Omgeving Altea

De Costa Blanca dankt zijn naam uit een ver verleden, vanaf het moment dat de Moren vanuit zee de kust verkenden en de enorme aantallen amandelbomen zagen met de kenmerkende witte bloesem (februari - maart) noemden zij dit de witte kust, de Costa Blanca.
Uitgestrekte amandelboomgaarden komt u ook nu nog steeds tegen (o.a.richting Guadelest), uiteraard ontbreken ook de uitgestrekte sinaasappelplantages en wijngaarden in het achterland niet.  

Altea zelf heeft diverse kleine strandjes en één groter strand, de gedeeltelijk autovrije boulevard is lang en vormt met veel restaurants en terrassen een gezellig geheel.

Een beschrijving van Altea is niet volledig zonder het oude centrum te noemen, de vele smalle straatjes met witte huizen en het prachtige dorpsplein met de indrukwekkende kerk ademen een unieke sfeer uit. Hier kunt u heerlijk slenteren en 's-avonds kunt u genieten van de vele kleine restaurants en de typische Spaanse kroegjes. Vanaf diverse plaatsen heeft men een prachtig uitzicht over de Middellandse zee. De wekelijkse groente en fruitmarkt in het oude dorp is druk bezocht evenals de dagelijks geopende markthal met een enorm aanbod van vlees en verse vis.

De directe omgeving heeft veel te bieden, wandelen door de uitgestrekte bergen of langs de kust, bij één van de hippische clubs onder begeleiding de bergen te paard verkennen, een partij golf spelen bij de beroemde Don Cayo golfclub en ook de mondaine jachthaven Luis de Campomanes tussen Mascarat en Altea is op een steenworp afstand van Altea Hills en zeker een bezoek waard. Hier kunt u zich vergapen aan de mooiste jachten en een hapje eten in bijvoorbeeld Club Nautico.  

Zeer zeker de moeite waard is het dorpje Guadalest en de route er naar toe. Het ligt 15 km van Altea, met prachtige vergezichten en uitzicht op het stuwmeer maar vooral bekend om de burcht boven op de bergtop, een onneembare vesting in tijden van oorlog.  

Het bergmassief van de Sierra de Bernia kunt u tot een hoogte van 750 meter per auto bereiken als u via de N332 richting Jalon rijdt en dan vlak na de afslag op de N332 naar Jalon de borden Sierra de Bernia volgt, de moeite waard!  

Een paar kilometer ten zuiden van Altea ligt het dorpje Albir met een mooi breed zandstrand.
Een paar kilometer naar het noorden bevind zich het iets grotere Calpe met de bekende rots van Calpe.
Een mooie wandeltocht naar de top van deze rots toont u prachtige vergezichten en uitzicht op o.a. Altea Hills.
Weer een paar kilometer verder het dorpje Moraira met diverse leuke strandjes en baaien, een gemoedelijke sfeer en gezellig centrum en ook 's-avonds bruist het hier van de gezelligheid.   

Een mooi beeld van het landschap krijgt u vanaf Altea via de N332 richting Calpe/Moraira, u rijdt dan door Benissa en meteen aan het eind van het dorpje op de rotonde de eerste rechts waarna u helemaal binnendoor naar Moraira rijdt en mooie vergezichten heeft op zee en de kustlijn.  

Iets verder doorrijden en u komt bij het meest oostelijke puntje van Spanje, Cap de la Nao, een mooie route en onderweg komt u diverse kleine strandjes en baaien tegen waar het heerlijk rustig toeven is.
Voor de echte partygangers onder u is er een rechtstreekse bootverbinding vanuit het verderop gelegen Denia naar Ibiza stad.  

Zo maar wat voorbeelden uit een reeks van vele, we kunnen het nog hebben over de stad Elche met het grootste palmbomenbos van Europa en de prachtige steden Alicante en Valencia. Kortom, gewoon het achterland verkennen en ontdekken dat dit stukje Spanje heel veel te bieden heeft !